Sezonul de ciclism se încheie în curând. Finalul Marilor Tururi din 2021 a avut loc în seara de duminică, 5 septembrie, cu Turul Spaniei sau Turul lui … Primoz Roglic?

Roglic, rutier la Jumbo-Visma, s-a impus categoric pentru al treilea an la rând. Avansul față de al doilea clasat (Enric Mas)? – Patru minute și 42 de secunde. A fost cea mai mare diferență între primul și al doilea clasat din 1997 încoace!

Roglic a obținut nu mai puțin de patru victorii de etapă și a dominat copios competiția, de la început și până la sfârșit (a început și a terminat cu o victorie). Și, de asemenea, încă o statistică de notat: Roglic a câștigat toate probele de contratimp din Vuelta, în ultimele trei ediții.

Ce concluzie tragem după Vuelta? A avut Roglic parte de o competiție slabă sau a fost prea bun pentru restul adversarilor?

Roglic a avut probleme în 2020, într-un an atipic. Richard Carapaz a fost cel mai aproape să îi poată lua „coroana” din Vuelta, un tur pe care pare că îl va stăpâni mulți ani de acum înainte, în cazul în care își ratează marele obiectiv – Turul Franței și va dori să revină în cursa din Spania.

Cu siguranță Roglic este fericit de performanțele realizate în Vuelta, dar obiectivul carierei sale nu a fost atins (încă): câștigarea Turului Franței.

Vuelta pare să fie doar „aperitivul” din meniul său. Poate el, însă, să aibă performanțe asemănătoare și în Giro sau Turul Franței? Istoria ultimelor sezoane ne arată că a fost aproape de a câștiga Le Tour, dar nu a reușit acest lucru. Adversarii sunt diferiți, vremea este diferită și imprevizibilă (mai ales în Giro). Performanța din Vuelta rămâne, însă, în istoria ciclismului.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi text
Foto: UCI

Cu ce mai rămânem după Vuelta 2021?

Alte concluzii din Vuelta 2021:

  • Bahrain-Victorious a impresionat și în acest Mare Tur, reușind să-și ducă un om pe podiumul final: Jack Haig. Plus prezența în top 5 a lui Gino Mader!
  • Cu scandalul din penultima etapă de la Movistar și abandonul lui Miguel Angel Lopez
  • Fabio Jakobsen a bifat „tripla” de victorii și a plecat acasă cu tricoul verde. La un an de la teribilul accident din Turul Poloniei 2020!
  • Niciun spaniol nu a reușit să câștige vreo etapă în Vuelta
Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *