Turul României 2021 va începe marți, 31 august, iar Ciclism A-Z vă propune șase rutieri de urmărit în competiția care va debuta din Timișoara.

La start se va alinia o singură echipă Pro Continentală (Androni Giocattoli Sidermec), 12 echipe Continentale (inclusiv echipa română Giotti Victoria Savini Due) iar lista este completată de trei echipe naționale (echipa națională a României, a Poloniei și a Serbiei).

CITEȘTE ȘI: Turul României 2021 – Preview: Traseul

Ciclism A-Z vă prezintă șase rutieri de urmărit în Turul României 2021

Eduard Grosu a câștigat Turul României la ciclism! - NewsBV
Foto: Turul României

Eduard Grosu (echipa națională a României)

Edi Grosu este câștigătorul en-titre al competiției. Ciclistul lui Team Delko va concura sub culorile echipei naționale, dar cu puține șanse în a câștiga din nou competiția. Traseul este unul dificil pentru Edi, dar ciclistul din Zărnești are șanse la victorii la sprint.

Lui Grosu i se potrivesc etapele cu final la Deva și București (atât în etapa cu start din Brașov, cât și circuitul din apropierea Pieței Presei, din ultima zi), plus prologul tehnic din Timișoara.

Grosu nu are încă o victorie în 2021, dar a impresionat în ultima zi din Turul Sibiului, unde a terminat pe locul doi, fiind învins doar de Pascal Ackermann. Pentru Edi, Turul României reprezintă o bună oportunitate pentru prima victorie a sezonului.

Turul României și-a prezentat traseul oficial. Timișoara, locul de start al  ediției din 2021
Foto: Turul României

Serghei Țvetcov (Wildlife Generation Cycling)

Serghei Țvetcov a impresionat în Turul României 2020, când l-a ajutat pe Edi în etapele montane. În cele din urmă, munca s-a dovedit decisivă în victoria de la general a lui Grosu.

Acum, Țvetcov va participa alături de Wildlife, echipa de club americană la care este legitimat. Ciclistul român a arătat o formă bună în ultima perioadă, reușind să câștige titlul național atât la contratimp, cât și pe șosea (după un atac cu 30 de km înainte de final).

Țvetcov e omul de urmărit în etapele montane, cu final la Păltiniș și Poiana Brașov.

Foto: Lilla Cotuna @ Ciclism A-Z

Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due)

De pe lista noastră nu putea lipsi, desigur, Emil Dima. Rutierul de la Giotti-Victoria a făcut o figură frumoasă în etapa cu final la Bâlea Lac, acolo unde a terminat pe locul 11.

Și în Turul Ținutului Secuiesc a obținut un rezultat bun – locul 7 la general și tricoul de cel mai bun cățărător.

Locul 7 la general în Turul României 2020, Dima vine din nou cu aspirații de top 10 la general și poate impresiona în etapele montane, cu final la Păltiniș și Poiana Brașov.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană
Daniel Munoz câștigând etapa 2B din Turul Bihorului 2019. Foto: Lilla Cotuna @ Ciclism A-Z

Daniel Munoz (Androni Giocatolli)

Androni-Giocatolli va fi, cu siguranță, cea mai puternică echipă din Turul României, fiind și singura formație de rang pro-continental prezentă la start.

Unul dintre rutierii de urmărit este columbianul Daniel Munoz. El este câștigătorul Turului Bihorului din 2019, ultima ediție care s-a desfășurat înainte de pandemie.

Munoz nu are nici o victorie în 2021, însă poate fi ajutat de o echipă puternică să câștige tricoul galben la final. La start se va afla și experimentatul Eduardo Sepulvelda, care îl poate ajuta pe Munoz în etapele montane.

Sibiu Tour, eternal Davide Rebellin! 9th in the first uphill stage at  almost 50 years old! –
Davide Rebellin. Foto: Italy24news.com

Davide Rebellin (Work Service Marchiol Dinatek)

Ajuns la onorabila vârstă de 50 de ani, Davide Rebellin încă nu se lasă de ciclism și mai concurează într-o cursă din România, după ce a fost în Turul Sibiului la începutul lunii iulie.

Rebellin a terminat pe locul 10 la general în Sibiu și poate repeta aceeași performanță și în Turul României, unde concurența este ceva mai slabă.

Alan Banaszek a cucerit Turul ciclist al Ţinutului Secuiesc | Epoch Times  România
Alan Banaszek. Foto: Epoch Times Romania

Alan Banaszek (Mazowsze Serce Polski)

Alan Banaszek a impresionat în Turul Ținutului Secuiesc, acolo unde a câștigat competiția la general și s-a impus într-o etapă.

Banaszek este un sprinter puternic care poate rămâne în pluton și după o zi cu multe cățărări pe traseu. El va fi unul dintre adversarii lui Edi Grosu la sprinturi, în etapele cu final la Deva și București.

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *