O nouă ediție a Turului Sibiului s-a terminat. Ciclism A-Z, partener media al turului, a onorat competiția cu mai mulți jurnaliști trimiși la fața locului. În continuare vă prezentăm câteva concluzii ale ediției a 11-a, una dominată de BORA-Hansgrohe și în care s-au făcut remarcați doi cicliști români: Emil Dima și Eduard Grosu.

Ciclism A-Z vă prezintă concluziile Turului Sibiului 2021

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare, bicicletă şi drum
Sursă foto: Focus Photos Agency

BORA-Hansgrohe, cea mai puternică echipă

La fel ca anul trecut, BORA a fost cea mai bună echipă din tur. Drept dovadă că a dat, pentru al doilea an la rând, câștigătorul competiției – Giovanni Aleotti.

La doar 22 de ani, Aleotti a fost una dintre surprizele plăcute ale turului. Venit pe locul 2 la general în Tour de l’Avenir 2019, Aleotti a câștigat etapa cu final la Păltiniș și a stat lângă ceilalți favoriți pe Transfăgărășan, unde a sosit pe locul doi.

BORA a controlat foarte bine etapele montane și a dovedit încă o dată că a fost cea mai bună echipă din cursă (în ciuda faptului că nu a fost prima în clasamentul pe echipe).

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi persoane în picioare
Sursă foto: Focus Photos Agency

Emil Dima și Eduard Grosu, cicliștii români de remarcat

Emil Dima a câștigat tricoul roșu – acordat rutierului român cel mai bine clasat la general. Dima a avut o prestație bună pe Transfăgărășan, reușind să bifeze un loc 11 la finalul zilei. Pe Păltiniș a sosit doar pe 44, dar într-un final a terminat Turul Sibiului pe locul 23 la general.

Cea ma bună performanță a fost adusă, însă, de Eduard Grosu. Ciclistul din Zărnești a terminat pe locul doi ultima etapă, fiind depășit doar de Pascal Ackermann. Edi a ajuns să aibă 9 podiumuri de etapă – un record absolut al competiției din Ardeal.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, bicicletă şi în aer liber
Sursă foto: Focus Photos Agency

Pascal Ackermann, record de victorii în Sibiu

Pascal Ackermann nu câștigase nimic până să vină în Turul Sibiului. Germanul de la BORA însă și-a regăsit forma de altădată în competiția din țara noastră. Ackermann s-a impus la prolog și a mai bifat succesul în ultima zi, chiar în fața lui Grosu.

Din două participări la Sibiu, Ackermann a ajuns la 4 victorii de etapă în Sibiu – un record al competiției.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, bicicletă şi în aer liber
Sursă foto: Focus Photos Agency

Alexis Guerin, surpriza de pe Transfăgărășan

O altă surpriză a acestei ediții a fost victoria francezului Alexis Guerin pe Transfăgărășan.

Guerin, câștigător al Turului Austriei și fost coleg cu Grosu la Delko, i-a adus echipei germane Team Vorarlberg una dintre cele mai importante succese din acest sezon.

Guerin, cu un loc 8 la prolog și 12 la Păltiniș, a avut o evoluție constantă și a terminat pe 7 la general.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, bicicletă şi drum
Sursă foto: Focus Photo Agency

Fabio Aru pleacă de la Sibiu fără victorie

Unul dintre cicliștii de urmărit de la Sibiu a fost, cu siguranță, Fabio Aru. Fostul câștigător al Turului Spaniei a avut o evoluție constantă în cele două etape montane, dar a plecat din România fără victorie de etapă.

Aru a fost învins într-un sprint în urcare la Păltiniș de Aleotti, iar la Bâlea Lac a sosit pe locul trei. Rutierul de la Qhubeka-Assos a încheiat Turul Sibiului pe locul 2.

Podiumul din Turul Sibiului l-a completat cehul Michal Schlegel (Elkov-Kasper).

Sursă foto principală: Focus Photos Agency

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *