Bora Hansgrohe, Qhubeka NextHash, Gazprom Rusvelo, Vini Zabu – Turul Sibiului revină în forță în acest an cu o listă de start la fel de, dacă nu chiar mai fabuloasă decât în anul precedent. Din cei peste 170 de rutieri – un nou record pentru cea mai titrată cursă in România – Ciclism A-Z a ales 8 rutieri pe care să-i urmăriți cu atenție pentru că ar putea anima cursa din acest an.

Iustin Văidian – Echipa Națională a României

Foto: Focus Media

Echipa Națională  a României va avea un singur scop în acest Tur:  victorie de etapă prin Edi Grosu. Una dintre piesele esențiale în această misiune va fi localnicul Iustin Văidian.

Deși are doar 20 de ani, tânărul sibian este un component stabil al echipei naționale și a impresionat anul trecut în prolog, unde a venit pe onorabilul loc 8 și a purtat tricoul roșu o etapă. Contratimpul pe pavate este unul foarte tehnic, iar Iustin poate surprinde din nou, grație cunoștințelor locale.

Pascal Ackermann – Bora-Hansgrohe

Foto: Focus Media

Superstarul german este cel mai sonor nume la startul din actuala ediție a Turului Sibiului. Anul trecut, acesta a dominat autoritar cele două sprinturi și va fi cel mai probabil omul de bătut în singura etapă plată din acest an.

Ackermann a fost o adiție de ultim moment în echipă, pentru că nu a prins lotul din Turul Franței din cauza formei slabe. Rutierul a negat acest lucru, însă o victorie aici ar da răspuns definitiv pentru toți.  

Erik Bergstrom Frisk – Bike Aid

Foto: Turul României

Anul trecut Bike Aid a fost o surpriză plăcută în Turul României și Turul Sibiului. Frisk, Holler, Van Engelen – toți trei au reușit clasări bune și revin în țara noastră pentru a repeta și îmbunătăți aceste performanțe.

Suedezul Frisk a fost cel mai bun tânăr rutier din ediția precedentă și locul 6 din Turul României iar împreună cu Van Engelen vor fi oamenii de urmărit în clasamentul general.

Fran Miholjevic – Cycling Team Friuli

Foto: Huawei Mobile Croatia

Friuli este una dintre echipele subapreciate, deși an de an aduc o echipă tânără și talentată. Să nu uităm, Matteo Fabbro, component al echipei Bora, se bătea acum câțiva ani cu Egan Bernal prin Turul Bihorului, purtând tricoul Friuli.

Anul acesta croatul Fran Miholjevic este rutierul de urmărit. La numai 18 ani este campionul Croației la contratimp și vicecampion național la cursa de șosea. Deși se va afla la primul său tur de ciclism, Miholjevic își poate testa abilitățile într-o evadare sau, de ce nu, să obțină un rezultat bun la contratimp.

Jakub Mareczko – Vini Zabu

Foto: Sirotti

Edi Grosu se va lupta cu o companie selectă de sprinteri, iar ”Kuba” Mareczko este unul dintre ei. Italianul este intr-o formă bună, a câștigat în Settimana Coppi e Bartali în fața lui Mark Cavendish și a venit aproape atât în Turul Ungariei cât și în Adriatica Ionica. Problema lui Mareczko va fi însă să ajungă în fața mașinii mătură pe Transfăgărășan și pe Păltiniș și să aibă energie în următoarea etapă să sprinteze.

Anton Palzer – Bora Hansgrohe

Foto: Bora Hansgrohe Official

La 28 de ani, Palzer se află în primul său an de ciclism profesionist. El vine din lumea sporturilor extreme, mai precis din ”Skimo” – o combinație între alpinism și schi fond. Inspirat de Roglic și Woods, Palzer a făcut tranziția pentru a căuta noi provocări.

Conform managerului echipei Ralf Denk, Palzer a impresionat în cantonamentele dinaintea sezonului, iar Turul Sibiului ar putea fi un teren perfect pentru a testa limitele lui. Experiența lui Palzer în sporturile de iarnă ar putea fi un atu important când se ajunge la 2000m altitudine pe Transfăgărășan.

Fabio Aru – Qhubeka NextHash

Foto: BettiniPhoto

Au trecut 6 ani de la singura victorie a lui Fabio Aru într-un Mare Tur. Acesta se impunea atunci în Turul Spaniei și lumea credea că va fi primul lui trofeu dintr-o serie de vis. Dar Aru a decăzut sub ochii noștri din cauza problemelor fizice și psihice și nu s-a mai putut nici măcar apropia la rutierul ce era atunci: ultima lui victorie a fost în 2017.

Totuși, Turul Sibiului ar putea fi o oportunitate bună pentru Italian să arate fanilor că are picioarele necesare să câștige o cursă. Lupii tineri au în fața lor povestea lui Egan Bernal și vor să calce pe urmele lui. Aru, în schimb, vrea să își rescrie propriul destin și să revină acolo unde era acum câțiva ani: în elita elitelor.  

Eduard Grosu – Echipa Națională a României

Foto: Turul României

Și nu în ultimul rând să vorbim și de Edi Grosu, liderul echipei naționale. Deși are în spate un sezon lung, având deja 35 de zile de cursă în picioare, victoria l-a ocolit din păcate pe campionul nostru.

Edi a arătat bine în Bredene Koksijde Classic, a fost în formă și în Turul Turciei unde și-a sacrificat ambițiile pentru victoria echipei la general și a fost prezent în evadarea zilei în Tro-Bro-Leon, una dintre cele mai dificile clasice din calendar.

Edi vine montat în Turul Sibiului și vrea să rupă ”seceta” de 3 ani, el câștigând în Sibiu o singură dată, în 2017. Misiunea lui însă va fi grea: Ackerman, Mareczko, Laas sau Van Rensburg sunt sprinteri puternici iar anul acesta sprinterii vor avea o singură șansă: ultima etapă cu finiș în centrul istoric al orașului.

Un lucru este însă cert: publicul îl va susține pe Edi ceea ce ar putea fi acel plus care îl va împinge spre victoria mult-așteptată.

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *