Per Sempre ”Alfredo”, Settimana Internazionale Coppi e Bartali, Belgrade Banjaluka – acestea sunt doar câteva curse din calendarul încărcat al echipei Giotti Victoria – Savini Due. Cea mai recentă a fost Belgrade-Banjaluka, o cursă pe etape care a început în capitala Serbiei și s-a sfârșit în orașul din Bosnia-Herțegovina, Banja Luka. În această competiție au luat parte și doi rutieri români: Emil Dima și Raul Sînza, iar Ciclism A-Z vă oferă un interviu EXCLUSIV cu ei despre experiențele lor, începutul de sezon și obiectivele lor.

Ciclism A-Z vă prezintă un interviu EXCLUSIV cu Raul Sînza și Emil Dima

Ciclism A-Z: Recent s-a încheiat Belgrade Banjaluka, unde echipa a obținut câteva podiumuri și o clasare în top 10 la general. Cum a fost cursa pentru voi?

Raul Sînza: Banjuka a fost o cursa foarte rapidă, viteza medie spune tot, prima și ultima zi a fost ceea mai rapidă, mai exact in prima zi 47 km/h viteza medie și in ultima zi 45 km/h pe o distanță de 160 de km. Toată lumea vrea sa facă rezultat și sa concureze după acesta pauză creată de pandemie, eu m-am simțit foarte fericit sa ma văd înapoi in pluton, ba chiar am terminat pe locul 3 in clasamentul tinerilor.

Raul Sînza – Sursă Foto: Facebook

Emil Dima: Belgrade- Banjaluka nu a început cum mi-am dorit. Încă din prima zi am fost implicat intr-o căzătura și asta ma afectat pana la finalul cursei. Dar echipa a mers foarte bine și au obținut rezultate bune și acest lucru ma bucură.

AZ: Cum a fost începutul de sezon?

RS: Începutul de sezon a fost pe 1 Februarie in Turcia, împreuna cu echipa mea. Pot sa spun ca este “întoarcerea” mea in ciclism după o perioadă de aproximativ 6 luni in care nu am mai urcat pe bicicletă. Inițial am vrut să fac altceva, dar mi-am dat seama că e prea tristă și plictisitoare viața fără bicicletă. Directorul meu sportiv Stefano Giuliani și sponsorul meu Adrian Bocut (CarCover) au avut încredere ca in scurt timp dacă reîncep să ma antrenez îmi reintru in formă. In momentul de față după 3 luni de antrenament, mă simt foarte bine.

ED: Începutul de sezon a fost unul bun pentru mine. L-am început în luna Februarie în Turcia. Acest lucru mă va ajuta mult anul acesta, pentru ca în ciclismul de azi e important sa iți începi sezonul cât mai devreme și să ai multe zile de cursă. Nivelul este mai ridicat de la an la an.

AZ: Ce curse vor urma pentru voi și care va fi obiectivul principal al sezonului?

RS: Nu pot să spun exact ce curse urmează, dar cu siguranță o sa particip la toate cursele importante din România. Cât despre obiectivul sezonului vreau sa fie o surpriza, și îmi voi lăsa picioarele sa vorbească in locul meu.

ED: Echipa are în calendar foarte multe curse anul acesta. Încă nu știu exact care va fi următoare cursă, cred că cel mai bine pentru mine e ca in următoare perioada să mă concentrez pe pregătire și să iau o pauză scurta de la competiții. Obiectivele mele sunt cursele din luna Iulie și Septembrie.

Emil Dima – Sursa Foto: Twitter Giotti

AZ: Turul Sibiului din acest an promite o listă de start și mai titrată ca anul trecut, cu 3 echipe de World Tour și mai multe echipe importante din circuitul pro continental. Vă dă prezența lor o motivație în plus?

RS: Îmi place când la start sunt prezente echipe importante, până la urmă acest lucru te face să evoluezi. Știți vorba aceea: Daca ești cel mai deștept dintr-o cameră, te afli in camera greșită. Inconjoară-te mereu de oameni de la care ai ce sa inveți. Eu datorită calendarului echipei mele mă întâlnesc, pot să spun, destul de des la curse in afara țării cu aceste echipe de World Tour și Pro Tour dar faptul ca aceste echipe vin și concurează in România mă face să mă simt și mai bine!

ED: Turul Sibiului este mereu o competiție importantă pentru mine. Cu siguranța prezenta echipelor importante îmi dă o motivatie in plus și va face cursa să fie mai spectaculoasa.

AZ: Giro di Italia, primul mare tur al anului este aici: vă uitați la cursă? Aveți vreun favorit? Cine credeți că va câștiga tricoul roz?

RS: Sincer, nu am răbdare sa ma uit la toată etapa dintr-o zi, plus ca in mare parte a zilei sunt la antrenament. Cât despre tricoul roz nu știu ce să spun, sunt mulți favoriți și rezultatele se pot schimba foarte, foarte rapid de la o etapă la alta.

ED: Da, Giro este turul meu favorit, mereu îl urmăresc cu mare interes. Cursa este una imprevizibilă și este greu de zis cine va câștiga tricoul roz. Dar eu zic ca rutierii tineri sunt favoriți.

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *