Turul Italiei este după colț, iar așa cum v-ați obișnuit, Ciclism A-Z vă prezintă o listă cu șase ruteri de urmărit din această cursă:

Dylan Groenewegen – Jumbo Visma

Dylan Groenewegen will make his return in May: 'Find a place in the peloton  again' | Cycling - Netherlands News Live
Foto – Netherlands News Live

După o absență (suspendare) de 9 luni, Dylan Groenewegen revine în plutonul profesionist. Și nu oricum! Groenwegen va fi unul dintre liderii echipei și va dispune de un trenuleț adecvat în prezența lui David Dekker, Paul Martens și Jos van Emden. Totuși, forma lui este o enigmă, iar după o pauză atât de lungă și adversari redutabili precum Sagan, Ewan și Nizzolo, șansele olandezului scad considerabil. Un lucru este cert: Gronewegen va fi super-motivat să lase în urmă atât competiția, cât și trecutul care îl va bântui. Să vedem primirea plutonului…

Remco Evenepoel – Deceuninck-Quickstep

Giro d'Italia 2021 - 'My dream is to be ready' - Remco Evenepoel hopes to  ride despite injury break - Eurosport
Foto – Eurosport

Un alt rutier care revine după o absență îndelungată este Remco Evenepoel. Tânărul belgian era programat să debuteze anul trecut în Giro, fiind considerat un mare favorit. Însă o căzătură teribilă l-a pus pe tușă iar planurile au fost amânate. Cu toate că Patrick Lefevere a declarat că Remco este încă în reabilitare și va juca rolul de locotenent pentru Almeida, noi suntem siguri dacă belgianul are forță în picioare își va juca șansa.

Jefferson Cepeda – Androni Giocattoli Sidermec

JEFFERSON CEPEDA, ANOTHER JEWEL MADE IN ANDRONI-SIDERMEC
Foto – Italy24 News

Anul trecut, tot cu ocazia unui preview despre Giro am pomenit de Cepeda ca un rutier de viitor. Atunci cursa s-a dovedit a fi prea puternică pentru micuțul ecuadorian, care s-a remarcat doar prin câteva încercări nereușite de evadare. Anul acesta, însă, Cepeda a crescut. Locul 4 Turul Alpilor ne arată că se poate lupta cot la cot cu cei mari. Cunoscând stilul Androni, Cepeda va fi cu siguranță o prezență consistentă în evadările montane.

Gianni Vermeersch – Alpecin Fenix

Veldritkrant.be | Nieuws | Gianni Vermeersch zegeviert in Antwerp Port Epic  2020
Foto – Veldritkrant.be

Alpecin Fenix s-a dovedit a fi surpriza plăcută a acestui sezon. Van Der Poel, Merlier și Philipsen au livrat victorii importante, dar echipa nu a stat numai în performanțele lor. Printre remarcați se numără și Gianni Vermeersch, care din postura de locotenent a obținut trei top 10-uri importante în primăvară: Locul 9 în E3, Locul 10 în Gent-Wevelgem și Locul 7 în Ronde van Vlaanderen. Belgianul este un ruleur bun, se cațără decent și poate obține lovitura în orice etapă.

Clement Champoussin – Ag2r

Tânărul francez de 22 de ani este văzut ca o mare speranță. Și nu pe nedrept: Locul 2 în Faun Ardeche Classic, 4 în Trofeo Laigueglia și o prezență constantă în Turul Romandiei ne arată că e într-o formă bună. Ag2r nu are un lider absolut în echipă iar vânătorii precum Clement pot aduce victorii și, de ce nu, tricoul albastru (de cel mai bun cățărător).

Vincezo Nibali – Trek Segafredo

Vincenzo Nibali on Twitter: "Debut: done ✓ In the first race of the year,  it's hard to talk about goals and results. Now it's the good feelings that  count. The ones that
Foto – Twitter

Nibali se află la ultima șansă de a obține ceva în Turul Italiei. De abilitățile lui de om de general ne-am convins anul trecut, când a fost învins de niște adversari mult mai modești decât cei de acum, însă spiritul lui de luptă, experiența și viclenia ar putea să ii aducă o victorie mult-așteptată. Etapa 16, cu coborârea de pe Passo Giau, pare un teren prolific pentru ”Rechinul din Messina”. Să vedem dacă poate să treacă până atunci de accidentarea suferită recent.

Mențiuni onorabile:

Peter Sagan (Bora) – Slovacul revine în Turul Italiei pentru a continua sezonul bun pe care-l parcurge

Jay Hindley (Team DSM) –  Locul 2 de anul trecut nu a strălucit anul acesta, dar dorința de răzbunare cu siguranță îi va da forțe proaspete

Mikel Landa (Bahrain-Victorious) – Bahrain pune toate jetoanele pe Landa. Mai poate spaniolul? Nu știm, dar va încerca.

Egan Bernal (Ineos) – Oare vom vedea Bernal LeTour 2019 sau Bernal LeTour 2020? Pentru specatcol să sperăm că răspunsul corect este A.

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *