Avancronică. Ciclism A-Z vă oferă avancronica Amstel Gold Race, prima cursă din seria „curselor de Ardeni”, care se va desfășura duminica aceasta. Competiția din Olanda revine după un an de pauză cu modificări importante în ceea ce privește traseul, dar și cu o listă de start cu mulți cicliști importanți.

Vă prezentăm în continuare o scurtă prezentare a traseului și o trecere în revistă a favoriților din cursa care va avea loc duminică, 18 aprilie.

Traseul Amstel Gold Race

Organizatorii cursei au fost obligați să renunțe la traseul tradițional, după ce autoritățile olandeze au impus noi restricții din cauza pandemiei. Astfel, cursa a fost ușor scurtată măsurând doar 216,7 km.

Traseul ne propune un circuit principal cu o lungime de 16,9 km. Acesta va fi parcurs de 12 ori. Turul de circuit include trei cățărări: Geulhemmerberg (1 km cu pantă medie 5%), Bemelerberg (900 m cu pantă medie 4,5%) și Cauberg (800 m cu pantă medie 6,5%, iar panta maximă este de 12 %).

Al 13-lea tur va fi ușor diferit, cu o lungime de 16 km. Cauberg nu va fi pe traseu, dar plutonul va trece peste Geulhemmerberg și Bemelerberg.

Ascensiunea Bemelerberg se va afla la aproximativ 7 km de finish, având un rol important în cursă, pentru că acolo pot apărea atacurile decisive înainte de finalul din localitatea Berg en Terblijt.

Foto – Pro Cycling Stats

Favoriții din Amstel Gold Race

În lipsa lui Mathieu Van der Poel, câștigătorul din 2019, Wout van Aert, Julian Alaphilippe și Primoz Roglic sunt principalii favoriți.

Wout van Aert – A câștigat Gent-Wevelgem și s-a impus în două etape în Tirreno Adriatico, reușind astfel să ocupe locul secund în clasamentul general. Însă forma belgianului este pusă sub semnul întrebării după ce în Turul Flandrei a sosit la șaselea, iar în Săgeata Brabanteză a fost învins la sprint de britanicul Tom Pidcock.

Julian Alaphilippe – Campionul Mondial vine cu un moral ridicat înainte de cursele din Ardeni. Francezul și-a prelungit contractul cu Deceuninck Quick-Step până în 2024, iar acum se poate concentra pe următoarele curse. El și-a propus să câștige cel puțin o cursă în următoarea săptămână. Forma sa nu este una care să îi sperie pe adversari. Alaphilippe a câștigat doar o etapă în Tirreno-Adriatico și a bifat un loc secund în Strade Bianche.

Primož Roglic – Slovenul este și el în formă înainte de cursele de o zi. Câștigorul Liege-Bastogne-Liege din 2020 a reușit să câștige, recent, Turul Țării Bascilor la general și pare să arate o formă grozavă înainte de clasicele din Olanda și Belgia. Alături de Van Aert, Jumbo-Visma va putea aborda cursa altfel și să aibă o strategie care să îi aducă victoria la final.

Alejandro Valverde – Veteranul iberic de la Movistar nu a câștigat niciodată Amstel Gold Race, dar anul acesta se numără printre favoriți, asta după ce a reușit să câștige GP Miguel Indurain și s-a clasat pe 7 la general în Turul Țării Bascilor.

Tom Pidcock – Ineos pare că și-a găsit un rutier redutabil de clasice pentru sezoanele următoare. Pidcock l-a învins pe Wout van Aert în Săgeata Brabanteză și este unul dintre oamenii de urmăriți în cursa din Olanda.

Alți cicliști de urmărit în Amstel Gold Race sunt: David Gaudu (Groupama – FDJ), Max Schachmann (Bora-Hansgrohe), Jakob Fuglsang (Astana Premier Tech) , Marc Hirschi (Team UAE), Michael Matthews (BikeExchange), Michal Kwiatkowski și Richard Carapaz ( Team INEOS Grenadiers), Vansevenant Mauri (Deceuninck-Quick Step), Stuyven Jasper ( Trek – Segafredo), Jungels Bob ( AG2R Citroën Team), Wellens Tim (Lotto Soudal).

Cursa se va putea vedea duminică, 18 aprilie, în direct pe Eurosport 4K și Eurosport Player începând cu ora 16:00.

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *