Săptămână sfântă a ciclismului din Belgia se încheie duminică, 4 aprilie, atunci când se va desfășura o nouă ediție a Turului Flandrei. Înainte de al doilea Monument al sezonului, Ciclism A-Z vă propune patru „outsideri” de urmărit în cursa flamandă.

Traseul Turului Flandrei 2021

Traseul Turului Flandrei măsoară nu mai puțin de 263,7 kilometri în 2021. Rutierii vor pleca din Antwerp și vor ajunge șase ore mai târziu în Oudenaarde.

În total vor fi 19 cățărări specifice zonei și 17 sectoare cu piatră cubică. Nici în acest an nu se va regăsi pe traseu celebra cățărare Muur Kapelmuur.

Partea finală a cursei va fi decisivă în stabilirea învingătorului, cu ultimele treceri peste Oude Kwaremont și Paterberg.

Principalii favoriți la câștigarea cursei sunt Mathieu Van der Poel (învingătorul din 2020), Wout van Aert și Julian Alaphilippe. Pe lângă cei trei mari cicliști, Ciclism A-Z vă propune patru „outsideri” care pot produce surpriza și să bifeze un rezultat mare în De Ronde.

Patru outsideri de urmărit în Turul Flandrei 2021

Dylan van Baarle puts in impressive solo ride to win Dwars door Vlaanderen  2021 - Cycling Weekly
Foto – Getty Images

Dylan Van Baarle

Sky/Ineos nu a câștigat niciodată Turul Flandrei, dar sezonul 2021 poate aduce surprize plăcute pentru formația britanică. Dylan Van Baarle este unul dintre oamenii de urmărit duminică.

Olandezul, care este foarte puternic și potrivit pentru cursele de o zi, a câștigat, recent, Dwaars Door Vlaanderen după un atac solitar în ultimii 52 de kilometri. Poate că nu îi va reuși aceeași acțiune și duminică, dar cu siguranță Van Baarle poate sta alături de cei mai buni și să dea marea lovitură pe final.

Kasper Asgreen puts on a miraculous show to take E3 Saxo Bank 2021 -  Cycling Weekly
Foto – Getty Images

Kasper Asgreen

Deceuninck Quick-Step îl propune drept lider pe Julian Alaphilippe, dar trebuie să aruncăm un ochi și la evoluția lui Kasper Asgreen. Danezul a fost impresionant în E3 Saxo Bank, cursă pe care a câștigat-o după mai multe atacuri.

Un contratimpist foarte bun, Asgreen poate fi „asul din mânecă” al lui Lefevere, în al doilea Monument al sezonului. Deceuninck poate miza pe mai mulți lideri pentru a-i izola pe Van der Poel și Van Aert, la fel cum s-a întâmplat în E3.

Gand-Wevelgem - Stefan Küng, 6e : «Dur de faire une différence»
Foto – FDJ

Stefan Kung

Groupama-FDJ a mizat timp de mai mulți ani pe Arnaud Demare în clasice, dar în ultimele vreme s-a remarcat și elvețianul Stefan Kung, un alt contratimpist foarte bun.

Kung a reușit să termine pe locul 6 în Gent-Wevelgem. Elvețianul simte momentul unor posibile borduri și rămâne alături de cei mai buni. Poate fi un ciclist de urmărit pentru o eventuală clasare în top 10, în cazul în care va prinde mișcarea decisivă a cursei.

Bruxelles-Kuurne – Mads Pedersen won, Turgis 2nd, Pidcock 3rd | Today24  News English
Finalul din Kuurne. Turgis (dreapta) termină pe locul 2.

Anthony Turgis

Speranța lui Team Total Direct Enegie pentru o clasare în top 10 este Anthony Turgis. Francezul are rezultate mai bune decât veteranul Nikki Terpstra.

Turgis a impresionat în aproape toate clasicele la care a luat parte. A luat locul 2 în Kuurne-Bruxelles-Kuurne (foto), apoi a terminat în top 10 în Dwaars (locul 8) și Gent-Wevelgem (locul 9). Pe E3 Saxo Bank a fost pe 12, iar în Omloop pe 15.

Turgis a prins și locul 10 în Milano-Sanremo, primul Monument din 2021, iar anul trecut a terminat De Ronde pe locul 4, fiind bătut la sprint doar de Kristoff.

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *