Milano – San Remo, cel mai lung monument al anului, se va desfășura în acest weekend. După ce anul trecut traseul a suferit schimbări din cauza pandemiei Covid-19, acesta revine la forma sa originală.

Mai mult, cursa aduce și trei mari favoriți la start: Mathieu Van der Poel, Wout van Aert (câștigătorul de anul trecut) și Julian Alaphilippe.

Traseul Milano-Sanremo. Foto: RCS Sport

Traseul Milano- San Remo 

Ediția acestui an va avea o lungime de 299 de km și va include în ultimii 60 de km nu mai puțin de 5 cățărări: Capo Mele, Capo Cervo, Capo Berta, Cipressa și Poggio di Sanremo.

Cățărarea Colle del Giovo a fost adăugată în locul ascensiunii  Passo del Turchino, deoarece faimoasa urcare este blocată de o alunecare de teren. În jurul kilometrului 112 se va trece peste Colle del Giovo după aceea rutieri se vor întoarce pe traseul original cu finish pe bulevardul Via Roma din San Remo. 

Van der Poel, Van Aert or Alaphilippe? Experts on the top favorites in  Milan-San Remo | Milan - San Remo - Netherlands News Live

Favoriții Milano-Sanremo 2021. Cine îi poate opri pe Van der Poel, Van Aert și Alaphilippe?

Mathieu van der Poel – Rutierul olandez se află în formă maximă reușind să câștige anul acesta Strade Bianche, după un atac monstruos dat în ultimul kilometru. Olandezul de la Alpecin-Fenix a demonstrat că este în formă și în Tirreno-Adriatico, acolo unde a câștigat două etape: una la sprint în urcare și alta după un atac solo în ultimii 55 de kilometri. Van der Poel pare să fie principalul favorit al cursei.

Wout Van Aert – Câștigătorul de anul trecut se află într-o formă destul de bună sezonul acesta, clasându-se pe locul 4 în Strade Bianche după un incident mecanic, și terminând pe cea de a doua treaptă a podiumului în clasamentul general Tirreno- Adriatico.

Van Aert pare să se concetreze pe victoria la general în cursele mari, dar sigur nu va omite cursele de o zi. Belgianul rămâne unul dintre marii favoriți pentru a-și apăra trofeul din Milano-Sanremo.

Julian Alaphilippe – Câștigător al ediției din 2019, francezul se află într-o formă foarte bună, după ce a bifat locul doi în Strade Bianche și a câștigat o etapă în Tirreno-Adriatico. Doar cu un atac puternic francezul îi poate surprinde pe Van Aert și Van der Poel.

De asemenea, francezul poate fi și un om de echipă pentru Deceuninck Quick-Step, care i-a adus în cursă pe sprinterii Sam Bennett și Davide Ballerini.

Îi poate opri cineva pe cei trei? Răspunsul îl vom afla sâmbătă. Dar până atunci vă propunem și alți cicliști de urmărit în Milano-Sanremo:

Peter Sagan,Caleb Ewan, Elia Viviani, Michael Matthews, Arnaud Demare, Mads Pedersen, Pascal Ackermann, Giacomo Nizzolo, Fernando Gaviria sau Alexander Kristoff se numără și ei pe lista favoriților dacă finalul se va desfășura la sprint.

Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Alejandro Valverde, Michał Kwiatkowski, Vincenzo Nibali, Quinn Simmons, Tim Wellens, Sergio Higuita, Romain Bardet, Warren Barguil, Petr Vakoc, Oliver Naesen, Davide Formolo, Niki Terpstra, Michael Valgren, Alexey Lutsenko, Sonny Colbrelli, Tiesj Benoot pot surprinde plutonul printr-un atac decisiv în ultimii kilometri.

Cursa se va putea vedea sâmbătă, 20 martie, pe Eurosport 1 începând cu două intervale orare – 13:45 (transmisiunea va dura doar 30 de minute, apoi intră un meci de fotbal) și de la 16:15. Pe Eurosport 4K se vede de la 13:45 până la final, iar pe Eurosport Player Milano-Sanremo este transmis integral, de la 10:30.

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *