Munca și perseverența dă roade. Cred că așa putem caracteriza cel mai bine performanța uluitoare a lui Daniel Crista. Dacă până acum nu ați aflat, deși este greu de crezut, Daniel a venit pe locul 3 la Campionatele Europene de Pistă în proba de adițiune de puncte.

România nu a avut o asemenea performanță pe velodrom de aproape 60 de ani. Asta în contextul în care nu avem nici măcar un velodrom, cel mai apropiat de noi fiind chiar la Plodviv, unde au fost Europenele.

Cu bicicletele împrumutate sau cumpărate din părți, pe banii lui și sprijinit de antrenorul Georgios Giorgiaidis (Iorgos), Dani Crista a făcut ceea ce știe el mai bine: a luptat până la capăt. Iar recompensa lui a fost o medalie.

Daniel Crista (centru) – Michelin Velo Tour Sălaj, 2019

Deși este probabil cel mai căutat ciclist român în acest moment, Daniel a fost amabil să ne ofere un scurt interviu despre europene, naționale și planurile lui de viitor:

Ciclism A-Z: Cum te simți după cum ai câștigat bronzul la Europenele pe velodrom?

Dani Crista: Uhh este incredibil, îmi vine sa plâng in fiecare zi când cineva mă felicită sau scrie pe Facebook despre asta. Este o motivație în plus, o confirmare că ce am făcut până acum este correct.

Ciclism A-Z: Cum te-ai pregătit pentru această cursă? Te-a ajutat mult Iorgos?

Daniel Crista: Anul acesta am început să mă antrenez mai specific pentru velodrom, antrenamentele se fac în mare parte pe șosea, dar cursele de șosea sunt foarte importante!

Iorgos se bate cu „balaurii” de câțiva ani, face asta fin pasiune, pe gratis, din iubire pentru sport și pentru noi! Dacă nu era el, cu siguranță nu mai eram nici eu în ciclism, așa a ajuns să fie in România.

El este actorul principal din spatele scenei, el face munca a mai mulți oameni: este mecanic, director sportiv, antrenor, manager, psiholog, maseur, sportiv!

Ciclism A-Z: În august ai devenit campion național pe șosea. Cum a fost cursa de la Deva?

Daniel Crista: În August am devenit pentru prima oară campion național la ciclism, un sentiment extraordinar, un rezultat pe care orice ciclist îl vrea! Cursa a fost una destul de grea, adversari pe măsură și fiecare dintre noi ne doream locul 1.

Ciclism A-Z: Cum ai descrie sezonul 2020 din ciclism, unul desfășurat în plină pandemie?

Daniel Crista: Pentru mine a fost un sezon reușit, campion național, cupa națională caștigată, locul 3 la campionatul european, un bebe😜

Ciclism A-Z: Care sunt obiectivele tale pentru stagiunea viitoare?

Daniel Crista: Îmi doresc foarte mult să merg la următorul nivel, Campionatul Mondial, la sfarșitul lunii februarie, este început de sezon, nu mă duc cu mari pretenții, dar experiența trebuie acumulată daca vrem să mergem la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ciclism A-Z: Un mesaj pentru fanii ciclismului din țară.

Daniel Crista: Vă mulțumesc mult pentru susținere! Împreună suntem puternici!

Îți mulțumim Daniel pentru timpul acordat, felicitări pentru tot ce ai realizat și îți dorim ca anul viitor să ai parte tot de asemenea succese și să îți realizezi toate obiectivele.

De menționat: România la aceste Europene a fost reprezentață de 3 sportivi: pe lângă Daniel Crista, au mai concurat Szabó Norbert și Eduard Grosu. Felicitări! Suntem mândri de voi!

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *