Ce poate fi mai bun decât un Mare Tur? Două Mari Tururi! Turul Spaniei este după colț, iar Ciclism A-Z vă oferă o listă cu șase rutieri de urmărit din ediția 2020 a Vueltei.

Alex Aranburu – Astana

Vuelta ne-a obișnuit de-a lungul anilor cu un traseu dificil, fără oportunități pentru sprinterii clasici. Majoritatea finișurilor sunt ori în ușoară urcare, ori după ce plutonul a fost cernut de cățărările de pe traseu. Aranburu este un sprinter puternic, tocmai pentru aceste tipuri de etape grele. Anul trecut, când rula pentru Caja Rural el a fost de două ori în apropierea victoriei, iar anul acesta creșterea lui a continuat seminficativ: Locul 2 Grand Trittico Lombardo, Locul 7 Milano – Sanremo, Locul 6 Gran Piemonte. Dacă echipa îl va ajuta, Aranburu poate fi letal la sprinturi.

Thymen Arensman – Sunweb

Sunweb a devenit o echipă puternică. LeTour, Giro, Clasice – Sunweb s-a luptat de la egal la egal pentru victorii. Arensman este un tânăr olandez, de doar 20 de ani care a ajuns la Sunweb din august  de la fabrica de talente SEG Racing Academy. Cea mai notabilă performanță a lui Arensman a fost acum 2 ani, când a venit pe locul 2 la general în Tour de l`Avenir, în spatele lui Tadej Pogacar și în fața lui Gino Mader sau Alexandre Vlasov. Un rutier de general în devenire Vuelta va fi oportunitatea perfectă pentru Arensman de a-și încerca norocul petru tricoul alb.

Matei Mohoric – Bahrain Merida

Mohoric a avut o prestație bună în Liege – Bastogne – Liege, facând o revenire spectacloasă pe final, clasându-se pe locul 4. Dacă în LeTour el a fost o piesă importantă pentru Mikel Landa, în Vuelta lipsa unui lider de calibrul spaniolului și traseul vălurit ar putea oferi slovenului o libertate mai mare de mișcare. El are deja o victorie în Turul Spaniei, în 2017 la Cuenca dintr-o evadare.

Angel Madrazo – Burgos

Madrazo a fost unul dintre protagoniștii ediției trecute, cu o victorie splendidă la Observatorio Astrofizico de Javalambre și cu 14 zile petrecute în tricoul cu buline. Burgos este o echipă omniprezentă în evadări, iar Madrazo va fi probabil vârful de lance, încercând să repete performanța de anul trecut.

Daniel Felipe Martinez – EF Pro Cycling

Martinez a fost omul nostru propus și în Turul Franței, acolo unde a confirmat printr-o victorie de etapă magnifică la Le Puy Mary. Columbianul are mai multe opțiuni pentru această cursă: el se poate bate atât pentru victorii individuale de etapă cât și pentru clasamentul general. Un lucru este însă sigur, Martinez e genul de rutier care face spectacol – indiferent de obiectiv cu siguranță va fi un om ofensiv.

Alegerea expertului – Alex Hovco: Andrea Bagioli – Deceuninck Quickstep

Bagioli este cel mai tânăr rutier din echipa belgiană. La doar 21 de ani el a parcurs un sezon impresionant obținând victorie de etapă atât în Tour de l`Ain cât și în Settimana Coppi e Bartali. Italianul are un punch bun, iar pe finișurile clasice din Vuelta el poate să fie acolo printre cei mai buni.

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *