Bernal, Roglic, Quintana – se conturează un Tur al Franței imprevizibil și spectaculos. Însă pe lângă oamenii de la care ne obișnuim să facă spectacol, Ciclism A-Z a alcătuit o listă cu 5 rutieri care trebuie urmăriți de-a lungul Turului.

Giacomo Nizzolo

De când Bjarne Riis a preluat echipa NTT, Nizzolo arată total diferit. Sprinterul italian parcurge un sezon superb bifând 4 victorii, 9 podiumuri și 16 clasări în top 10. Recent el a obținut atât titlul național pe șosea, cât și titlul de campion european. Fostul câștigător în clasamentul pe puncte din Giro se descurcă bine în sprinturile dificile și trece cățărările chiar și în a treia săptămână, devenind un om de urmărit în lupta pentru tricoul verde.

Mads Pedersen

Probabil danezul își imagina total diferit sezonul 2020. Din cauza pandemiei el a reușit să adune doar 30 de zile de cursă în tricoul curcubeu și o singură victorie, în Turul Poloniei. Pedersen a promis că nu va fi un campion mondial care să stea la căldură, iar Turul Franței este ultima lui oportunitate de a se ține de cuvânt.

Harold Tejada

Tânărul columbian iși face debutul în marile tururi tocmai în Turul Franței, chiar în primul său an la echipa Astana. Acesta însă a demonstrat că poate fi un om pe care se poate conta, fiind un ajutor important pentru Miguel Angel Lopez în cursele precedente. În cazul în care Tejada va avea mână liberă într-o evadare, cu siguranță va demonstra că își merită locul în echipa de Turul Franței.

Daniel Felipe Martinez

Ar fi prea de tot să nu includem câștigătorul din Dauphine Libere în această listă. El va face parte din tridentul columbian cu care Education First va ataca Turul Franței, împreună cu Sergio Higuita și veteranul Rigoberto Uran. Martinez se poate lupta pe mai multe fronturi: clasament general, victorii de etapă, clasamentul cățărătorilor – fiind un rutier versatil care se descurcă atât pe masivele lungi, cât și pe finișuri explozive. Și să nu uităm: în afară de cursa pe șosea de la naționalele columbiei (unde era locotenent) Martinez l-a învins pe campionul en-titre Egan Bernal în fiecare cursă unde a participat.

Wout Van Aert

Van Aert este unul dintre rutierii momentului. Milano – Sanremo, Strade Bianche, Dauphine – belgianul de la Jumbo Visma pare de neoprit și un candidat serios pentru victorii de etapă și tricoul verde. Rămâne de văzut dacă echipa ii va permite acest lucru, olandezii find setați pe victoria la general a lui Primoz Roglic. Van Aert a muncit mult și în Dauphine și cel mai probabil va fi o piesă importantă în trenulețul slovenului și aici.

BONUS – Alegerea lui Alex Hovco, Social Media Manager Deceuninck-Quickstep

Guillaume Martin

Eterna speranță a Franței, Guillaume Martin este probabil în forma vieții. Locul 3 în Dauphine, Mont Ventoux Denivele Challenge, clasări în top 10. Evoluția lui nu se compară cu Evenepoel sau Pogacar, însă an de an reușeste să se îmbunătățească. Anul trecut locul 12, anul acesta top 10?

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *