După ce săptămâna trecută am avut parte de prima clasică a calendarului World Tour adaptat în urma pandemiei de coronavirus, în acest week-end are lor primul monument al anului, Milano-San Remo. Cea mai lungă cursă de o zi desfășurată la nivel profesionist va avea în acest an un traseu de 305 km lungime, însă din cauza măsurilor restrictive din anumite orașe care ar fi trebui sa fie pe traseul original, acesta a fost în mare parte modificat. Astfel vom avea un traseu nou, deși profilul va rămâne în principiu similar. Vestitele cățărări Cipresa și Poggio se vor afla pe traseu cu 21, respectiv 5 km înainte de sosire și probabil vor fi punctele de cotitură în a 111-a ediție a Classicissimei.

Organizatorii au anunțat că acest nou traseu nu este neapărat destinat sprinterilor, așa cum era cel vechi, dar asta doar șoseaua poate hotărî. Ceea ce este cert e ca toți rutierii din pluton sunt lipsiți de ritmul competiției reale. După modul în care s-a desfășurat Strade Bianche săptămâna trecută, când doar alți zece rutieri au terminat cursa la cel mult zece minute de câștigător, ne putem aștepta la orice scenariu, mai ales ținând cont de lungimea traseului și de capcanele de pe parcurs.

În ceea ce privește favoriții avem trei tipologii diferite:

  • Sprinterii care “țin la tăvăleală”: Peter Sagan, Caleb Ewan, Elia Viviani, Michael Matthews, Arnaud Demare, Fernando Gaviria sau Alexander Kristoff
  • Rutierii de clasice precum câștigătorul de anul trecut, Julian Alaphilippe, câștigătorul din Strade Bianche, Wout Van Aert, senzația Mathieu Van Der Poel sau renumiții Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Alejandro Valverde ori  Michal Kwiatkowski
  • Pe lângă ei avem categoria jokeri, care poate face oricând o surpriză. În această categorie îi includem pe:  Vicenzo Nibali, Michael Valgren, Alexey Lutsenko, Sonny Colbrelli, Zdenek Stybar, Alberto Bettiol, Tiesj Benoot, Davide Formolo sau Tadej Pogacar.

Sursa foto: cyclingweekly, site-ul competiției

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *