Ultima zi din Turul Sibiului 2020 propune două semi-etape. Un contratimp în cățărare la Păltiniș, dar și o rundă vălurită cu clasicul final în ușoară urcare în centrul vechi din Sibiu.

De dimineață se începe cu proba contra-cronometru, care va începe de la Curmătura Stezii și se va încheia la Arena Platoș Păltiniș. În total sunt 12,5 kilometri în continuă urcare. Ascensiunea are 5,3% pantă medie, iar cea maximă ajunge la 10%. Ultimii doi kilometri sunt chiar pe un platou, porțiunea dificilă fiind în primii 2.000 de metri, dar și la kilometru șapte.

Sursă foto profil: ciclism.sibiu.ro

Ultima semi-etapă, 3B, va avea un traseu mai scurt decât în edițiile anterioare, de doar 109 kilometri. Se pleacă din Piața Mare și se încheie în același loc, dar finalul fiind într-o urcare pe piatră cubică. Tot traseul este ca dinții unui fierăstrău, sus-jos, sus-jos, fiind puține porțiuni de plat. Dar și în atare condiții ne așteptăm, ca de obicei, la un final la sprint.

Sursă foto profil: ciclism.sibiu.ro

Konrad și Muhlberger își dispută supremația în Turul Sibiului

Etapa cu final pe Bâlea Lac a stabilit, în mare parte, clasamentul general, iar austriecii de la BORA Patrick Korand și Gregor Muhlberg se luptă pentru tricoul galben. Contratimpul în cățărare de Păltiniș pare să îl avantajeze pe Muhlberger, care a avut rezultate mai bune în probele contra-contrometru, fiind vicecampion național în anul 2014.

Între Konrad și Muhlberger sunt doar trei secunde, o diferență care poate fi recuperată în acest contratimp în ascensiune. În schimb, lupta pentru podium ar putea fi interesantă. Matteo Badilatti de la Israel Start-Up nu are rezultate grozave la contratimp, dar fiind în urcare poate produce o surpriză. Sunt 27 de secunde între el și Remy Rochas, ocupantul poziției a patra. Rochas nu este un contratimpist rău, dar va fi greu să remonteze diferența față de elvețian.

Mâine vor fi de urmărit Serghe Țvetcov și Mathias Brandle. Dacă Serghei a prins o zi nefavorabilă pe Bâlea Lac, acum are șansa de a urca puțin în clasament. Românul noastre poate obține un top 10 și să fie între primii 20 la final. De partea cealalată, Brandle nu contează la general, dar are ca obiectiv victoria de etapă.

În fine, etapa 3B va concluziona Turul Sibiului 2020. Un profil complicat și asemănător cu cel al etapei secunde. Ne așteptăm la un final la sprint în ușoară urcare, pe piatră cubică. Pascal Ackermann, Eduard Grosu, Rudy Barbier și Riccardo Stacchiotti sunt principalii pretendenți la victorie. Stacchiotti, de altfel, știe foarte bine traseul, reușind să câștige anul trecut runda cu final în Piața Mare din Sibiu.

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *