Ciclism A-Z și Turul Ciclist al Sibiului au încheiat astăzi, 3 iunie 2020, un parteneriat media. Cele două entități vor colabora pe partea audio-video și cea scrisă. Vor fi materiale ample, interviuri și emisiuni în direct sau înregistrate, iar Ciclism A-Z va pregăti o grafică originală pentru a prezenta fiecare etapă din ediția a 10-a a Turului Sibiului, care se va desfășura între 23 și 26 iulie.

”Ciclism A-Z și-a propus încă de la lansare să contribuie la dezvoltarea ciclismului românesc, iar parteneriatul cu Turul Ciclist al Sibiului ne întărește poziția din mass-media în care am intrat în urmă cu doi ani. Cu un conținut de calitate bazat pe știri, articole și live video streaming, Ciclism A-Z va acoperi în totalitate a 10-a ediție de la Sibiu cu noutăți în timp real, articole, interviuri și emisiuni de la fața locului. Ne bucurăm că am putut stabili acest parteneriat și sper să colaborăm cât mai mulți ani!”, a declarat Daniel Samoilă, fondator Ciclism A-Z.

”Suntem încântați să vă anunțăm că de anul acesta Ciclism A-Z va participa în Turul Sibiului în postura de partener media al cursei. Este o bucurie enormă că vom putea face parte din cea mai importantă cursă din România. Cu prilejul acestui parteneriat vom încerca să vă prezentăm Turul Sibiului prin ochii noștri, să vă simțiti de parcă și voi ați face parte din cursă. Fiți pregătiți, din Iulie Ciclism A-Z se ridică la un alt nivel!”, a spus Eder Akos, fondator Ciclism A-Z.

„Ne bucurăm de acest parteneriat între Turul Sibiului și Ciclism A-Z. Pentru competiția noastră, ca și pentru întreg fenomenul ciclismului românesc, este vital să găsim platforme care să transmită publicului informațiile, evenimentele și emoțiile. Ciclism A-Z va oferi relatări detaliate cu prezentări grafice, preview, live-update în cursă și rezumate ale etapelor, poze și videclipuri de la startul/finishul fiecărei etape, clasamente, articole și interviuri. Ne dorim un coverage profesionist și dinamic”, a spus Marius Constantin, Responsabil de Comunicare și Presă al Turului Ciclist al Sibiului.

Comunicat de presă – Turul Sibiului se amână pentru perioada 23-26 iulie

Ediția a zecea a Turului Ciclist al Sibiului se va desfășura în perioada 23 – 26 iulie 2020, au anunțat organizatorii competiției de categoria 1 UCI Europe Tour,competiție care, în condițiile pandemiei SARSCov2, deschide sezonul de ciclism la nivel global.

Inițial, Turul Sibiului urma să se desfășoare în perioada 2 – 5 iulie, devenind astfel prima competiție din calendarul mondial de șosea al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) organizată după pauza forțată provocată de pandemie. Organizatorii Turului se temeau însă că, la începutul lunii iulie, restricțiile de călătorie din majoritatea țărilor de pe continent ar putea încă afecta startul Turului Ciclist al Sibiului, la fel ca și prevederile de carantină.

Membrii comitetului de organizare a Turului s-au consultat asupra noii date cu echipele care și-au anunțat participarea și au ajuns la concluzia că a doua parte a lunii iulie ar fi mai potrivită, după care au notificat Federația Română de Ciclism și Uniunea Ciclistă Internațională.

Ca urmare a modificării calendarului competițional, mai multe chipe de Worldtour și-au anunțat interesul de a participa la Turul Ciclist al Sibiului, alăturându-se echipelor profesional-continentale, continentale și naționale. Echipele din elita ciclsmului mondialridică tabloul de start la 25 de echipe și anunță un grad de spectaculozitate nemaiatins de o competiție ciclistă din România.

În noua variantă de program, etapele Turului se vor desfășura astfel:

  • Prologul –joi 23 iulie – în centrul istoric al Sibiului.
  • Etapa 1 – vineri 24 iulie – se va derula pe traseul Sibiu – Gura Râului – Cisnădie – Tălmaciu – Avrig – Cârţa – Agnita –cu finish la Sibiu.
  • Etapa 2 – sâmbătă 25 iulie – se va desfășura pe ruta Sibiu – Sălişte – Dobârca – Cristian – Cisnădie – Cârţişoara –cu sosirea la Bâlea Lac (2.034 m altitudine).
  • Etapele 3 și 4 au loc duminică 26 iulie. Noutatea acestei ediţii este contratimpul individual în cățărare la Păltiniş (1.450 m altitudine), urmat de o etapă pe teren plat (Sibiu – Cisnădie – Poplaca – Sălişte – Cristian – Sibiu) cu finalul clasic al Turului, respectiv finishul în Piaţa Mare.

Credit Photo: Copyright Focus Group

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *