Deceunink – Quick Step este o forță a ciclismului modern. Succesul echipei se datorează faptului că au un lot puternic și funcționează ca un singur organism. O mare parte în obținerea acestor victorii o are Tim Declerq. Supranumit și ”El Tractor” Declerq este acea locomotivă care anihiliează evadări, chinuie plutonul și impune un ritm infernal pregătind terenul pentru atacurile celor de la Deceuninck. Un adevărat om de echipă, indispensabil pentru a obține victorii.

Tim a oferit echipei Ciclism A-Z un interviu inedit în care ne-a povestit cum s-a apucat de ciclism, ce trece prin mintea lui când stă ore în șir în fața plutonului și de ce este un pasionat al jocului Age of Empires II.

Foto Credit: Sigfrid Eggers

Tim, cum te-ai apucat de ciclism?

Nu prea există o poveste în legătură cu asta. Tatăl meu iubea ciclismul, se uita mereu la ea la televizor. De când am descoperit și eu sportul, m-am îndrăgostit de el și am știut că este ceea ce îmi doresc să fac. Așa că la vârsta de 12 ani, am început să pedalez și am ajuns aici.

Cum jonglezi viața de sportiv cu viața personală?

Uneori este foarte dificil să fii departe de casă și de familie, însă sunt norocos să fiu înconjurat de oameni extraordinari care mă susțin și mă ajută la greu. În același timp, Deceuninck Quick Step este a doua mea familie. Mă simt extraordinar împreună cu ei, așa că nu pot să mă plâng.

La ce te gândești în timp ce impui trenă?

Întrebarea aste mi se pune frecvent. Te gândești la multe în timp ce duci trenă în spatele evadării, dar în mare parte a timpului ești concentrat să îți faci treaba bine, să mănânci și să bei corespunzător și să nu clachezi în timp ce lucrezi cu toate forțele pentru a-i prinde pe cei din fața ta.

Dacă ai putea alege să începi din nou, ai fi ales un alt sport?

Îmi place mult fotbalul și îmi place să mă joc FIFA pe PlayStation, dar știu că nu aș fi putut să ajung la acest nivel. Așa că răspunsul este nu. Sunt fericit că sunt ciclist profesionist.

Cine îți sunt cei mai buni prieteni din cadrul echipei?

Mă înțeleg bine cu toți, sunt coechipieri excepționali, dar am o relație specială cu băieții din grupul de antrenament: De Melkerie: Yves, Stijn și Bert (Yves Lampaert, Stijn Steels și Bert van Lerberghe – n.r.)

Și dacă tot era vorba de jocuri. Știm cu toții că ești un mare fan Age of Empires II și ai fost foarte încântat când a apărut recent ”The Definitve Edition”. Cum a pornit această pasiune?

Am descoperit jocul când aveam 11 sau 12 ani, adică de aproape două decenii. După aceea nu prea m-am jucat o perioadă îndelungată, dar de câteva luni am redescoperit-o și mi-a amintit de ce era dragoste la prima vedere. Îmi face apel la fel ca pe vremuri, pentru că au implementat civilizații noi și este mult mai ușor jocul online.

Cu cine te joci în cadrul echipei?

Yves, Stijn și Bert

Dintre care cel mai bun fiind?

Fără nici o îndoială Lampy (Lampaert – n.r.), dar Stijn promite multe.

Ce tip de jucător ești? Asalt rapid sau Evoluție lentă și tactică?

Mă joc cu civilizația Mongolă însă nu sunt fanul asalturilor rapide. Mă bazez mai mult pe strategia economică, iar dacă până la un punct nu mă anihilează, asta este.

Ca încheiere, ce mesaj ai pentru fanii din România?

Urmăriți ciclismul, pentru că este cel mai bun sport din lume și susțineți ”Haita de Lupi”!

Îți mulțumim Tim, și îți urâm succes atât în bătăliile contra evadărilor cât și în bătăliile virtuale din cadrul Age of Empires!

Interviu realizat de Akos Eder și Daniel Samoilă.

Share & Tweet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *